Een levensverhaal schrijven is een intensief proces. Zo zijn er meestal meerdere gesprekken nodig (vaak ook met familieleden en vrienden) om een treffend portret te schrijven. Ook de vormgeving van het boekje gebeurt professioneel en met veel zorg en aandacht.

1

Kennismaking

Uw persoonlijk verhaal vertellen aan zo’n onbekende Portretschrijver kan ‘eng’ aanvoelen. Daarom kom ik eerst langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken samen uw wensen. Waar zou wat u betreft uw levensverhaal over gaan? Hebt u foto’s of andere tastbare herinneringen die gebruikt kunnen worden? Welk budget heeft u in gedachten?
Op basis van dit gesprek doe ik u een prijsindicatie. U zegt mij wat het u waard is en samen komen we tot een afgesproken prijs. Ik kan u dan ook aangeven wanneer het boek klaar zal zijn, daarbij rekening houdend met een eventuele speciale datum zoals een verjaardag of jubileumdag.

2

Interviews

Afhankelijk van het aantal aspecten dat u wilt vertellen, neem ik één of meerdere interviews af. Gewoon bij u thuis. Ik stel u vragen om u wat te begeleiden in uw verhaal en u mag vertellen. Het is mijn bedoeling dat we vooral een fijn gesprek hebben. Het gesprek (ca 2 uur per interview) neem ik op tape op, zodat we niet afgeleid worden door het moeten maken van aantekeningen.

3

Schrijven

Van elk (deel)interview maak ik een uitwerking. Als alle gesprekken geweest zijn, maak ik de verwerking tot één geheel. Dit verhaal krijgt u vooraf aan de verdere productie eerst te lezen. In sommige gevallen kunnen in deze fase ook familieleden nog hun aandeel hebben. Hen raadpleeg ik uiteraard uitsluitend met uw instemming.

4

Vormgeven

Zodra u zich helemaal kunt vinden in de tekst, is het tijd voor de vormgeving. Niet onbelangrijk zijn daarbij de foto’s uit uw eigen collectie die uw levensverhaal kunnen illustreren. Het verhaal en alle foto’s worden samen opgemaakt tot een waardevol document, dat u als pdf kunt ontvangen of als fraai gedrukt boek. U kunt daarbij kiezen voor één of meerdere exemplaren.

5

Uw eigen boek in handen!

Zodra de boeken gedrukt zijn, maken we een afspraak waarna ik u de boeken persoonlijk kom overhandigen. Een bijzonder moment!

De doorlooptijd (van gesprek tot boek) is minimaal 3 maanden.

Vanaf het moment van binnenkomst voelde het al vertrouwd

Nel

Houd herinneringen levend

Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

HET CONTACT